Þinik Organize Sanayi Bölgesinde ilk tesis açýldý

29.05.2016, TRABZON-TTSO, Karadeniz’de dað tepelerinin týraþlanarak yapýlan Trabzon’un Akçaabat ilçesine baðlý Þinik Organize Sanayi Bölgesinde ilk tesisin açýlýþý törenle gerçekleþtirildi.  Yýlda 500 ton üretim kapasitesine sahip yeni Akdaðlar gýda tesisinin açýlýþýnda konuþan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný M.Suat Hacýsalihoðlu, ticaretin yaný sýra sanayinin de þehirde hýzla geliþtiðini söyledi.
 
Açýlýþ töreninde Akçaabat Kaymakamý Soner Þenel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný M.Suat Hacýsalihoðlu, Düzköy Belediye Baþkaný Abidin Çelik, Trabzon Ýl Gýda Tarým ve Hayvancýlýk Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Tarým ve Kýrsal Kalkýnmayý Destekleme Kurumu temsilcisi birer konuþma yaptýlar. Açýlýþ kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol ve davetliler tesisi gezdiler. Törene Ortahisar Belediye Baþkan Yardýmcýsý Abdullah Uraloðlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Avcý, Nevzat Özer, Þinik OSB Mütevelli Heyet Üyesi ve TTSO Meclis Üyeleri Ýsmet Mýsýr, Sadýk Atmaca’da katýldýlar
 
YILDA 500 TON ÜRETÝM HEDEFLENÝYOR
 
Þinik Organize Sanayi Bölgesi’nde açýlýþý gerçekleþtirilen ilk tesis olan Yeni Akdaðlar Gýda yöreye özgü tereyaðý üretimi gerçekleþtirecek. Muhittin Akdað’ýn sahipliðinde ki tesiste biri gýda mühendisi olmak üzere 22 personel bulunuyor. Ayda 80 ton üretim kapasitesi bulunan tesis deðiþen hammadde temini ile beraber yýlda 500 ton üretim hedefliyor.
 
HACISALÝHOÐLU: AMACIMIZ ÞEHRÝMÝZDE SANAYÝNÝN GELÝÞMESÝDÝR
 
Törende yaptýðý konuþmada Þinik OSB Mütevelli Heyet ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný M.Suat Hacýsalihoðlu zor þartlar altýnda güzel bir yatýrým gerçekleþtiren,  istihdama ve ekonomiye katký saðlayan Muhittin Akdað’ý kutladý. Tesiste üretimi uluslararasý standartlarda yapýldýðýný kaydetti. Günümüzde sanayici olmanýn en zor iþlerden biri olduðunu vurgulayan Hacýsalihoðlu, “Bu zor þartlarda sanayicilik yapmak kolay deðil. Sanayicilik riske girmektir. Ben bu müesseseye bol kazanç diliyorum. Þehrimize ve ülkemize hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum” dedi.
 
Bu açýlýþ nedeniyle bir þeyi anýmsatmak istediðini belirten Hacýsalihoðlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý’nýn þehrimizdeki organize sanayi bölgelerinin yüzde 33 ortaðý olduðunu ifade etti. Hacýsalihoðlu þöyle devam etti. “Bizim amacýmýz þehrimizde sanayinin geliþmesi doðrultusunda bu tür kuruluþlarý kurmak ve katký saðlamaktýr. Bu faaliyetlerimizde ticari bir amacýmýz yoktur sadece bu tür tesislerin kurulmasýna destek vermektir. Bu amaçla diðer organize sanayi bölgelerinde olduðu gibi Þinik OSB’de yüzde 33 oranýnda ortaðýz. Görmüþ olduðunuz bu organize sanayi bölgesi zor þartlarda baþladý ama sonu iyi geldi. Þu anda yaklaþýk 250 dönüm kullanýlabilir bir arazideyiz. Burasý bize az geldiðini için 250 dönüm kullanýlabilir bir arazi projesi daha geliþtirdik. Bu yeni bölümün çalýþmalarý devam ediyor. Þu anda 100’e yakýn yatýrýmcý müracaatý var. Burada yatarým yapmalarý için davet ettiðimiz iþ adamlarýna önce araziyi incelemelerini istiyoruz. Burada yatýrým yapan Akdaðlar ve diðer firmalarýn tümünü kutluyorum. Yatýrýmcýlara saðlanan hibe destekler içinde Kýrsal Kalkýnma Kurumuna da ayrýca teþekkür ediyorum. Oda olarak yatýrýmcýlara bizler önayak olduðumuz gibi devletimizde destek saðlýyor. Ve þehrimizde sanayi kültürü bu þekilde ticaretin yaný sýra hýzla geliþiyor. Ýnanýyoruz ki önümüzdeki zaman içerisinde þehrimizde sanayi daha da geliþecektir.”
 
KAYMAKAN ÞENEL: AKÇAABAT ÝLÇESÝ OSB ÝLE ÖN PLANA ÇIKACAKTIR
 
Kaymakamý Soner Þenel de 1.5 yýldan beri Akçaabat ilçesine geldiðinde daðlarýn arasýnda organize sanayi bölgesi ile karþýlaþtýðýný ve þaþýrdýðýný ifade ederek, “Þinik organize sanayi bölgesinde bugün ilk tesisin açýlýþýný yapýyoruz. Bu þunu gösteriyor Karadeniz insanýnýn azminin, kararlýlýðýnýn ve cesaretinin en büyük göstergesi bu organize sanayi bölgesidir ”dedi.
 
Yaklaþýk 26 milyon TL kamu kaynaðý aktarýlan organize sanayi bölgesinin yolunun da tamamlanacaðýný ifade eden Þenel þunlarý söyledi: “ Trabzon marka deðeri olan bir þehirdir. Tarýmda, turizmde, kültürde olmak üzere çok çeþitli alanlarda markalarý vardýr. Gerek coðrafi gerekse konum olarak bakýldýðýnda Þinik OSB Türkiye’deki en önemli marka OSB’lerden biri olmaya adaydýr.   Tahsislerimiz 2014 yýlýnda yapýldý. Ve umduðumuzdan fazla iþadamýmýz burada yatýrým yapmak istedi. Alanýmýz yeterli olmadýðý için sadece 31 firmamýza burada yer tahsisi yapabildik. Ýnþallah önümüzdeki günlerde 250 dönüm daha OSB büyüyecektir. Ve Akçaabat ilçemiz OSB ile de Trabzon’da ön plana çýkacaktýr. Burada yatýrýmcýmýz Muhittin beyi gerçekten kutluyorum. Çünkü dezavantajlý konumdasýnýz. Rekabet ettiðiniz kurumlarýn size göre çok daha fazla avantajlarý var. Ama kýrsal kalkýnma ve diðer kurumlarýmýzýn deþtiði yaný sýra giriþimcilerimizin baþarýsý ile Þinik OSB Trabzon’un ve ülkenin kalkýnmasýnda en büyük katkýyý veren bölgelerden biri olacaktýr. ”