M. Suat Hacýsalihoðlu Baþkanlýðýndaki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý heyeti Beþikdüzü Kaymakamý Baþkaný Alaattin Aktaþ’a iadeyi ziyarette bulundu.

M. Suat Hacýsalihoðlu Baþkanlýðýndaki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý heyeti Beþikdüzü Kaymakamý Baþkaný Alaattin Aktaþ’a iadeyi ziyarette bulundu. Beþikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunlarýnýn görüþüldüðü ziyarette konuþan Baþkan M. Suat Hacýsalihoðlu, OSB’nin Kuluçka döneminde olduðunu belirtti.  Önümüzdeki on yýl içerisinde üretim istihdam ve ihracatta da çok baþarýlý bir organize sanayi bölgesi olacaðýný söyledi.
 
TTSO ile Kaymakamlýðýn Beþikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurucu ortak olduðunu belirten Baþkan Hacýsalihoðlu yapýlan ziyarette çalýþmalarý deðerlendirdiklerini ifade ederek yatýrýmda bulunan giriþimcilere kamunun her zaman yardýmcý olmasý gerektiðini vurguladý.
 
BAÞKAN HACISALÝHOÐLU BEÞÝKDÜZÜ OSB ÝHRACAT ÝÇÝN ÖNEMLÝ
 
Hacýsalihoðlu, Beþikdüzü OSB’de firmalarýn çoðunluðunun yatýrým aþamasýnda olduðunu, tam teþekküllü üretim için biraz daha zamana ihtiyaç olduðunu, kamunun desteðinin bu anlamda çok önemli olduðuna dikkat çekti. Beþikdüzü OSB’nin kuluçka döneminde olduðunu ifade ederek bu dönemde kamu katkýsýna ihtiyaç duyulduðuna vurgu yapan Hacýsalihoðlu þöyle konuþtu:  “ Bugün ilimizdeki ilk Arsin OSB çok baþarýlý ve örnek bir OSB olmuþtur. Ýkinci olarak Beþikdüzü OSB’de kuluçka dönemindedir. Bu dönemde kamunun elinden geldiðince destek vermesi gerekiyor. Ýnanýyoruz ki önümüzdeki on yýl içerisinde Beþikdüzü OSB’de çok baþarýlý olacaktýr. Bugün yatýrým aþamasýnda olan fabrikalarý geçtiðimiz aylarda ziyaret ettik. Buradaki sanayicimiz elindeki sermayeyi fabrikalarýn fiziki yapýlarýný ve makine parkurlarýna harcamýþ. Þu anda üretime baþlayan fabrikalar istihdama katký saðlamaya baþladý. Yakýnda bu fabrikalardan önemli bir ihracat bekliyoruz.”
 
Bir OSB’de bir saat elektrik kesintisinin iþletmelere ve ekonomiye büyük maliyetler getirdiðini vurgulayan Baþkan Hacýsalihoðlu, ”Dört bin iþçisi olan bir OSB’de bir saat elektrik kesintisi dört bin saat iþ kaybý demektir.” þeklinde konuþarak elektrik kesintilerinde öncelikli tedbir alýnacak alanlardan birinin de OSB olarak görülmesi gerektiðine dikkat çekti.
 
KAYMAKAM AKTAÞ BEÞÝKDÜZÜ OSB GELECEÐE HAZIRLANDI
 
Kaymakam Alaattin Aktaþ’da TTSO heyetinin ziyaretinden duyduðu memnuniyeti dile getirdiði konuþmasýnda, Beþikdüzü OSB Müteþebbis Heyet Baþkanlýðý görevini de yürüttüðünü belirterek, yeni parsel çalýþmalarýnýn yürütüldüðünü söyledi. “Beþikdüzü OSB Geleceðe Hazýrlanýyor” projesi kapsamýnda DOKA desteklerinden yararlanarak OSB’nin tanýtým çalýþmasýnýn tamamlandýðýný anýmsattý. Kaymakam Aktaþ, “Proje kapsamýnda hazýrlanan 12 dakikalýk Türkçe, Rusça, Ýngilizce ve Arapça tanýtým filmi ve katalog ile gerek bölgenin gerekse firmalarýmýzýn tanýtýmýný gerçekleþtirdik. Proje kapsamýnda web sitesi de hazýrlandý. Bu proje ile firmalarýmýzýn faaliyetlerini tanýtarak Beþikdüzü OSB’nin geliþmesine katký saðladýk. ”þeklinde konuþtu.
 
Baþkan M. Suat Hacýsalihoðlu’nun yaný sýra TTSO Meclis baþkaný Vekilleri H. Ýbrahim Nalbant, Adnan Saðlam, Katip Üye Cesur Gerigelmez, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Avcý, Þaban Bülbül, Nevzat Özer ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katýldý.